Καθαρισμός, Θεραπεία και Εξισορρόπηση

Η “Θεραπεία, καθαρισμός και εξισορρόπηση” είναι μια θεραπεία εξ επαφής που επινοήθηκε η Πετρίν Σόουμς και που έχει σπουδάσει η Ξένια μαζί της.

Μέσα στην συνεδρία δουλεύουμε επάνω σε οποιαδήποτε σωματικά μπλοκαρίσματα και σε οποιουσδήποτε πόνους υπάρχουν και αρχίζουμε να εντοπίζουμε, να καθαρίζουμε και να θεραπεύουμε τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων αυτών και της συγκεκριμένης ανισορροπίας του σώματος.

Είναι μια συνεδρία που μπορεί να βοηθήσει από πονοκεφάλους μέχρι πόνους στην πλάτη, από τραβηγμένους μύες και πόνους στις αρθρώσεις μέχρι και σοβαρές ασθένειες όπως αρθρίτιδα και καρκίνο. Βέβαια όσο πιο σοβαρή είναι μια ασθένεια, τόσο πιο βαθιά και ολοκληρωτικά χρειαζόμαστε να επανεξετάσουμε τον εαυτό μας και τον τρόπο ζωής μας. Θεραπεία σε τέτοιες περιπτώσεις απαιτεί βαθιά αφοσίωση στο να δουλέψουμε επάνω σε όλα τα βασικά συναισθηματικά, νοητικά, σωματικά και ψυχικά θέματα που μπορεί να εκκρεμούν για εμάς. Η εναλλακτική θεραπευτική φιλοσοφία για την οποία συζητάμε και η μεθοδολογία που προτείνω βεβαίως δεν αντικαθιστούν ιατρική φροντίδα όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη αλλά είναι μια εξαίσια συμπληρωματική μέθοδος που θα βοηθήσει και θα ενισχύσει οποιαδήποτε άλλη θεραπευτική προσέγγιση χρησιμοποιείτε.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίας ο θεραπευόμενος, που είναι πλήρως ( εκτός από παπούτσια, κάλτσες, ρολόι, κοσμήματα… ) ντυμένος, κάθεται άνετα σε μια καρέκλα ή είναι ξαπλωμένος άνετα στο κρεββάτι θεραπείας.

Το πρώτο κομμάτι της συνεδρίας συμπεριλαμβάνει το άνοιγμα και τον καθαρισμό τον βασικών κέντρων ενέργεια ή αλλιώς των τσάκρα. Ο θεραπευώμενος κάθεται άνετα με τα πόδια του γυμνά και μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό και χαλαρωτικό νερό όπου υπάρχει θαλασσινό αλάτι και αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η θεραπεύτρια βάζει τα χέρια της επάνω στα βασικά κέντρα ενέργειας – την κορυφή του κεφαλιού, το μέτωπο, τον λαιμό, το πάνω μέρος του στήθους, το στομάχι και την κοιλιά – συγκεντρώνοντας και διοχετεύοντας αγνή, υψηλή και καθαρή ενέργεια μέσα σε αυτά, βοηθώντας τα με αυτόν τον τρόπο να επανέλθουν στην φυσική, υγιής, ανοιχτή, καθαρή και ρέουσα τους κατάσταση. Ο θεραπευόμενος είναι χαλαρός και αναπνέει άνετα, βαθιά και χαλαρά μέσο του στόματος και ίσως του ζητηθεί κάποιες στιγμές να φανταστεί η να οραματιστεί ( αρκεί να φανταστεί ή να σκεφτεί, δεν πειράζει άμα κάποιος “δεν βλέπει” ) κάποια εικόνα ή χρώμα ή να έχει την δυνατή και αποφασισμένη σκέψη “αφήνω να φύγουν εύκολα όλα όσα δεν χρειάζομαι πια” μέσα στον νου του.

Αφού έχουμε ανοίξει και καθαρίσει τα βασικά κέντρα ενέργειας μπορούμε να δουλέψουμε και να εστιάσουμε επάνω σε οποιαδήποτε άλλα σωματικά θέματα ή προβλήματα, δουλεύοντας κατευθείαν επάνω στο ντυμένο σώμα για να απελευθερώσουμε πόνους, σφιξίματα, αίσθηση βάρους και οποιαδήποτε άλλη ανισορροπία.

Η ενέργεια που χρησιμοποιείται και συγκεντρώνεται στην διάρκεια μιας συνεδρίας με την Ξένια είναι πολύ ανοιχτή, δυνατή και υψηλή. Είμαστε όλοι φτιαγμένη από ενέργεια και μπορούμε να συγκεντρώσουμε, να διοχετεύσουμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την ενέργεια με οποιονδήποτε τρόπο επιθυμούμε. Όσο πιο καθαροί είμαστε ενεργειακά και σε όλα τα επίπεδα και όσο πιο δουλεμένοι είμαστε ως άνθρωποι, τόσο πιο δυνατή, τόσο πιο φίνα και τόσο πιο θετική είναι αυτή η ενέργεια που κυλάει μέσα μας και τόσο καλύτεροι αγωγοί είμαστε και γινόμαστε για την συμπαντική ενέργεια, η οποία μπορούμε να πούμε είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από εμάς τους ίδιους σε μια τέλεια, ανοιχτή και θεραπευμένη μορφή. Η Ξένια έχει κάνει πολύ δουλειά με τον εαυτό της, μέσα σε πολλά χρόνια για να τελειοποιήσει, να εξισορροπήσει και να θεραπεύσει τον εαυτό της και η συνεδρίες εξ επαφής μαζί της ξεπερνούν σε ποιότητα τα συνηθισμένα.

Συχνά κατά την διάρκεια μιας συνεδρίας εξ επαφής, εντοπίζονται περιοχές του σώματος οπού υπάρχουν προβλήματα και μπορούμε τότε να εστιάσουμε σε αυτά. Η θεραπεύτρια χρησιμοποιεί τα χέρια της για να συγκεντρώσει και να εστιάσει ενέργεια επάνω και διαμέσου των περιοχών αυτών, επειδή ο πόνος, τα μπλοκαρίσματα και τα σωματικά προβλήματα είναι απλά ενδείξεις ότι η ενέργεια δεν κυλάει καλά. Τα σημεία αυτά μπορεί να πονάνε ή να τα νιώθει ο θεραπευόμενος ως “βαριά”, “σφιγμένα”, “παγωμένα”, “μουδιασμένα” κτλ. Όταν επαναφέρουμε την ροή της ενέργειας φέρνουμε το σώμα μας πιο κοντά στην αγνή, καθαρή και φυσική του κατάσταση – την τέλεια ροή και υγεία – και ενδυναμώνουμε την φυσική αυτοθεραπευτική ικανότητα του.

Σε μια συνεδρία μπορούμε επίσης να εντοπίσουμε και να δουλέψουμε επάνω σε όποια νοητικά ή συναισθηματικά μπλοκαρίσματα υπάρχουν, απλά και εύκολα, χρησιμοποιώντας τον νου, το σώμα και τα συναισθήματα, φέρνοντας θετική νοητική ενέργεια, φως και χρώμα.

Στο τέλος της συνεδρίας, χρησιμοποιώντας μια πολύ απλή τεχνική, φέρνουμε σε ισορροπία την δεξιά με την αριστερή πλευρά του σώματος, την αρσενική με την θηλυκή, δημιουργική με πρακτική, διαίσθηση και λογική. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αν δούμε τις σχέσεις των δύο φύλλων στην σημερινή μας εποχή θα δούμε ότι η θηλυκή πλευρά των ανθρώπων και οι γυναίκες είναι σαφώς υποτιμημένες αλλά και οι άντρες και η αντρική πλευρά ( με άλλον τρόπο, συχνά ως “εκδίκηση” από το γυναικείο φύλλο που νιώθει αδικημένο … ). Φέρνοντας σε ισορροπία αυτά τα στοιχεία μέσα στον εαυτό μας, βάζουμε τον κόσμο σε μια καλύτερη σειρά και διευκολύνουμε την επικοινωνία με το άλλο φύλλο, βοηθώντας στο να έλξουμε και να έχουμε καλύτερες σχέσεις με αυτό αλλά και εμάς τους ίδιους στο να είμαστε πιο ολοκληρωμένοι, ανεξάρτητοι και δημιουργικοί, ανεξάρτητα φύλλου και σχέσης.

Όταν δουλεύουμε με τον εαυτό μας θεραπευτικά αλλάζουμε τα πάντα, αλλάζουμε τον κόσμο ολόκληρο για εμάς. Βελτιώνουμε τις σχέσεις μας με τον εαυτό μας και τους άλλους μαζί και με την ποιότητα των ανθρώπων και των καταστάσεων που έλκουμε στον εαυτό μας και βιώνουμε. Δημιουργούμε τις ζωές μας από τα μέσα προς τα έξω και οποιαδήποτε δουλειά κάνουμε με τον εαυτό μας εμπλουτίζει και το εξωτερικό μας κόσμο. Μπορούμε, αν δώσουμε αρκετή ενέργεια ( σκέψη, θέληση, συναίσθημα, πάθος ) σε αυτόν το αυτοθεραπευτικό μας δρόμο, να δημιουργήσουμε μια θετική “φόρα” που θα μας πηγαίνει όλο και ψηλότερα και όλο και πιο κοντά στους στόχους μας, οι οποίοι συνέχεια θα μεταμορφώνονται και θα μετατρέπονται σε υψηλότερους όσο προχωράμε και ολοκληρώνονται… Η συνεδρία αυτή είναι ένας από τους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να βιώσει αυτήν την αστείρευτη ενέργεια και ροή που όλοι έχουμε.