+30 210 82 23 063

Rebirthing: Αναγέννηση, Αλλάξτε την ζωή σας!

Τι είναι το Rebirthing;

Το Rebirthing είναι μια θεραπεία που μας απαλλάσσει γρήγορα και αποτελεσματικά από κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, θυμό και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Μια θεραπεία που και φέρνει βαθιά ανακούφιση, χαρά και ελευθερία. Οτιδήποτε μας δεσμεύει στο συναισθηματικό επίπεδο από τότε που γεννηθήκαμε μέχρι και σήμερα φεύγει εύκολα και απλά και στην θέση του μπαίνουν καινούργια θετική ενέργεια και δύναμη.

Το Rebirthing ξεκίνησε γύρο στο 1970 στην Αμερική με τον ερευνητή Leonard Orr και από τότε έχει πάρει πολλές και διάφορες μορφές. Κάποιες από αυτές ονομάζονται Rebirthing Breathwork, Rebirthing Breathwork Mastery, Vivation, Connected Breathing, Conscious Breathing, Conscious Energy Breathing, Holotropic Breathwork, Buteyko Method, The Presence Process, Transformational Breathing Breathwork κ.α. 

Τι είναι το Rebirthing με την Ξένια;

Το Rebirthing με την Ξένια, σε αντίθεση με τις άλλες τεχνικές, που απαιτούν 10 και περισσότερες συνεδρίες, χρειάζεται μόνο 3 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί. Αυτό μπορεί και συμβαίνει επειδή είναι μια καινούργια και εξελιγμένη μορφή την οποία δημιούργησε η παγκοσμίως εμβέλειας ενορατική θεραπεύτρια και δασκάλα της Ξένια’ς, η Πετρίν Σόουμς. Η Πετρίν, χρησιμοποιόντας το χάρισμα της,  έκανε την αρχική μέθοδο πιο εστιασμένη, δυναμική, πρακτική και ισχυρή και η Ξένια είναι η μόνη θεραπεύτρια στην Ευρώπη μου μπορεί και την εφαρμόζει.

Η βάση της τεχνικής είναι η όσο πιο απλές, βαθιές αναπνοές και πολλοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι μια και μόνο συνεδρία Αναγέννησης / Rebirthing μαζί με την Ξένια τους έχει βοηθήσει περισσότερο από χρόνια ψυχοθεραπείας αλλά και άλλων, εναλλακτικών και μη, θεραπειών.

Κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, άγχος, θυμός, σοκ, παιδικά τραύματα και οποιεσδήποτε συναισθηματικές διαταραχές, αντιμετωπίζονται και διαλύονται απλά, εύκολα, γρήγορα και στην ρίζα τους και μας δίνεται η ευκαιρία να αφεθούμε σε πολύ βαθύ συναισθηματικό επίπεδο.

Ποιος χρειάζεται να κάνει Rebirthing;

To Rebirthing είναι κάτι που θα μπορούσε να επωφελείσει τους πάντες, διότι όλοι έχουμε συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο που έχουμε κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, ξεσπάσματα θυμού, να μην κοιμόμαστε και να μην ελέγχουμε το στρες ή τα συναισθήματα μας, τότε το χρειαζόμαστε ακόμα παραπάνω… 

  • Νιώθετε ότι η ζωή και η χαρά σας προσπερνά;
  • Νιώθετε ότι δεν μπορείτε να έχετε αυτά που θέλετε, ότι δεν είστε αρκετά ελκυστικός-ή, αρκετά έξυπνη-ος, ότι δεν έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση;
  • Είστε πάντα σε σχέσεις όπου είστε αυτός-η που φροντίζει τον άλλον, όπου πεινάτε συναισθηματικά, οπού δεν ζητάτε και δεν λαμβάνετε αυτά που χρειάζεστε;
  • Νιώθετε ότι έχετε ένα βάρος στο στήθος σας, ένα σφίξιμο, μια τρύπα στην κοιλιά σας;
  • Τρώτε υπερβολικά, νιώθετε εκτός ελέγχου σχετικά με το φαγητό;
  • Έχετε κάνει χρόνια ψυχοθεραπεία ή και άλλες θεραπείες αλλά νιώθετε ακόμα μπλοκαρισμένοι και κολλημένοι;
  • Πάσχετε από κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, εκρήξεις θυμού, φοβίες και άλλα συναφή;
  • Είστε έτοιμοι να πραγματικά καθαρίσετε τα συναισθηματικά σας θέματα και να μην νιώθετε τον πόνο και το βάρος αυτών πια;

Αν η απάντηση σε έστω και μια από αυτές τις ερωτήσεις είναι ναι, τότε το Rebirthing είναι η θεραπεία για εσάς.

Γιατί Rebirthing;

Το Rebirthing με την Ξένια φέρνει αποτελέσματα εκεί που χρόνια θεραπείας με άλλες θεραπείες μπορεί να έχουν αποτύχει. Είναι ένα πράγμα να καταλάβουμε τα θέματα μας σε νοητικό επίπεδο και άλλο να μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, να τα καθαρίσουμε και να τα θεραπεύσουμε στο βαθύτερο συναισθηματικό επίπεδο.  Όσοι από εσάς έχετε προσπαθήσει να μετακινήσετε και να μεταμορφώσετε κάποια βαθιά και παλιά δικά σας θέματα μέσω συζήτησης ή αναγνώρισης και μόνο θα το ξέρετε αυτό.

Είναι μια θεραπεία που προσθέτει σε και βοηθάει οποιαδήποτε άλλη εργασία κάνουμε με τον εαυτό μας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι η βάση της Αυτοθεραπείας. Αφαιρώντας τα συναισθηματικά εμπόδια και μπλοκαρίσματα μπορούμε να ανοίξουμε τον δρόμο έτσι ώστε τα πράγματα να κυλάνε και να ρέουν πλέον σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε δημιουργικά, προσωπικά, επαγγελματικά, πνευματικά κτλ και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και να αναπτύξουμε την επίγνωση μας ελεύθερα.  Όσο είμαστε γεμάτοι με παλιά και αρνητικά συναισθήματα αυτά μας κρατούν πίσω, μη επιτρέποντας μας να κάνουμε τα βήματα και τις αλλαγές που χρειαζόμαστε και μη επιτρέποντας μας να νιώθουμε όπως θα θέλαμε όσο και να προσπαθούμε!

Με το Rebirthing αφήνουμε και πετάμε οτιδήποτε παλιό και οτιδήποτε δεν χρειαζόμαστε πια και φέρνουμε στην ζωή μας όλα τα καινούργια και όλα όσα χρειαζόμαστε. Ονομάζεται Rebirthing επειδή είναι σαν «Αναγέννηση» σε συναισθηματικό επίπεδο. Βρίσκουμε ξανά την ελαφρότητα, την χαρά και τον ενθουσιασμό που μια φορά και έναν καιρό είχαμε και συνδεόμαστε με την απέραντη και ατελείωτη δύναμη που έχουμε μέσα μας. 

Τι συμβαίνει μέσα σε μια συνεδρία Rebirthing;

Στην διάρκεια μιας συνεδρίας Rebirthing, έρχονται στην επιφάνεια για να θεραπευτούν και για να καθαριστούν τα συναισθήματα που μας μπλοκάρουν. Μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια δάκρυα ή θυμός αλλά μπορεί και να επικρατεί μια βαθιά γαλήνη και μια μεγάλη ησυχία. Οποιαδήποτε έκφραση συναισθημάτων κρατάει δευτερόλεπτα και συνοδεύεται από μια βαθιά ανακούφιση. Η κάθε συνεδρία είναι μοναδική και ο καθένας μας αφήνεται με τον δικό του τρόπο και στον δικό του χρόνο.

Δεν μπορεί να αποτύχει μια συνεδρία Rebirthing. Δεν υπάρχει ύπνωση στο Rebirthing. Η κάθε συνεδρία κρατάει μιάμιση ώρα συν μισή ώρα μετά από δέκα περίπου μέρες ( 2 ώρες συνολικά ) και γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο, άνετο, γεμάτο χρώματα και ζεστό χώρο θεραπείας της Ξένιας στην Αθήνα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες στο παλιό αλλά καλό άρθρο από το «Vita: Body & Mind» 

Πίνακας Σύγκρισης Μεθόδων Rebirthing

Δείτε τον Πίνακα Σύγκρισης Μεθόδων Rebirthing παρακάτω για να μάθετε περισσότερα για την διαφορά της συγκεκριμένης τεχνικής με τις άλλες παλαιότερες μεθόδους.

Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Χρειάζονται μόνο 3 συνεδρίες. Για να διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα, μπορούμε στην συνέχεια να κάνουμε αν θέλουμε 1 συνεδρία τον χρόνο ή όποτε θέλουμε για να καθαρίσουμε οτιδήποτε έχει μαζευτεί ενδιάμεσα. Πάντως αυτά που καθαρίζουμε αρχικά με τις 3 συνεδρίες, δεν επανέρχονται ποτέ. Συνιστώνται μια σειρά από τουλάχιστον 10 συνεδρίες για αρχή και στην πράξη και σε βάθος χρόνου προτείνονται πολλές περισσότερες. Δεν είναι παράξενο πχ για αυτούς που ακολουθούν πιστά τις μορφές αυτές να έχουν κάνει πολλές δεκάδες, ακόμα και εκατοντάδες συνεδρίες προσπαθώντας να φτάσουν στο σημείο που μπορούμε εμείς να φτάσουμε με τις 3.
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Η αναπνοή κατά τη διάρκεια της συνεδρίας είναι απλή και εύκολη, παίρνουμε απλές, βαθιές και χαλαρές αναπνοές με ανοικτό στόμα, μέχρι το βάθος της κοιλιάς. Η Ξένια έχει κάνει Rebirthing με ανθρώπους από 11 ετών μέχρι και 82 ετών χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Υπάρχουν αναφορές σε δύσκολες, πολύπλοκες, περιοριστικές και μπερδευτικές αναπνοές.
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
10 μέρες μετά την κύρια συνεδρία κάνουμε μισή ώρα συμβουλευτικής, η οποία συμπεριλαμβάνεται με κάθε συνεδρία Rebirthing. Στην μισή ώρα αυτήν απαντάμε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, βλέπουμε που ακριβώς βρισκόμαστε και εξετάσουμε οποιαδήποτε θέματα ή/και συναισθήματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ολοκλήρωση και σιγουριά σχετικά με το αποτέλεσμα της κάθε συνεδρίας και με το τι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής και καθαρίζει οποιαδήποτε πιθανή σύγχυση. Είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του Rebirthing, διότι μπορεί να υπάρχουν παρανοήσεις ή θέματα που πρέπει να κοιταχτούν και να διαλυθούν, τα οποία εύκολα μπορούμε να εντοπίσουμε και να ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό και που αν δεν το κάναμε θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά ερωτήματα,  προβλήματα και κενά στην πορεία. Άτομα που έχουν δοκιμάσει άλλες μεθόδους έχουν αναφέρει αισθήματα σύγχυσης και ασάφειας, ακόμη και φόβου, σχετικά με την διαδικασία και με τα επιτευχθέντα αποτελέσματα καθώς επίσης και σχετικά με οποιαδήποτε συναισθήματα ή/και θέματα που μπορεί να έχουν προκύψει μετά από τη συνεδρία τους, τα οποία είχαν στη συνέχεια να αντιμετωπίσουν χωρίς υποστήριξη και μόνοι.
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Οι συνεδρίες είναι πάντα ατομικές γιατί οι ομαδικές συνεδρίες δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιφέρουν τις βαθιές και ριζικές αλλαγές που χρειάζονται και που μπορεί να επιφέρει μια εξατομικευμένη συνεδρία. Οι ομαδικές συνεδρίες τέτοιου είδους μπορεί να είναι κατά την άποψη μας από άχρηστες μέχρι και επικίνδυνες.  Εφαρμόζεται συχνά ομαδικά, με έναν ή δύο θεραπευτές να «επιβλέπουν» ολόκληρες ομάδες ανθρώπων. Συνήθως οι καινούργιοι «μαθητές» εφαρμόζουν την θεραπεία μεταξύ τους ταυτόχρονα και με πολλά άτομα στον ίδιο χώρο! Ο ίδιος ο ιδρυτής της αρχικής μεθόδου είχε δηλώσει ότι «το ομαδικό Rebirthing είναι χαμηλής ποιότητας εργασία, του οποίου τα κίνητρα είναι η εξουσία και η απληστία». Το Rebirthing δεν μπορεί να δώσει εξατομικευμένη βοήθεια μέσα σε μια ομαδική εμπειρία!
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Το Rebirthing δεν είναι διανοητική θεραπεία. Το Rebirthing έχει να κάνει με καθαρισμό των συναισθημάτων και οποιαδήποτε διανοητική εργασία προσπαθεί να κάνει κανείς κατά τη διάρκεια της συνεδρίας χρησιμεύει μόνο για να επιβραδύνει και να συγχέει τη διαδικασία αυτήν και τα αποτελέσματα της. Δεν δουλεύουμε με αναμνήσεις και σκέψεις κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, οποιαδήποτε νοητική ανάλυση και νοητική εργασία, γιατί είναι και αυτή απαραίτητη, γίνεται σε τελείως ξεχωριστές συνεδρίες όπως στην συμβουλευτική ή και στην Αναδρομή χωρίς ύπνωση. Η διανοητική εργασία και ανάλυση συχνά γίνεται κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα ούτε η νοητική εργασία αλλά ούτε η συναισθηματική εργασία να ολοκληρώνονται. Φυσικά επίσης αυτό πάντα καθυστερεί τη διαδικασία, εξ ου και οι 10 ή και περισσότερες συνεδρίες που «χρειάζονται».
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Το Rebirthing δεν έχει να κάνει με το να αναβιώσουμε την εμπειρία της γέννησή μας. Είναι μια βιωματική εμπειρία που καθαρίζει οποιεσδήποτε αρνητικές συναισθηματικές εμπειρίες είναι καταγραμμένες σε συναισθηματικό επίπεδο, συμπεριλαμβάνοντας και την γέννηση μας εάν αυτή ήταν δύσκολη ή αρνητική αλλά δεν μένει σε ή δεν αρκείτε με αυτό και δεν συγκεντρωνόμαστε σε αυτό ή οτιδήποτε άλλο συγκεκριμένο με τον νου μας. Στις συνεδρίες Rebirthing, δεν επικεντρωνόμαστε σε τίποτα εκτός από την εμπειρία την ίδια, κάτι που μας επιτρέπει και να έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε.

 

Συχνά γίνεται επικέντρωση σε νοητικά θέματα, σε εμπειρίες και αναμνήσεις, όπως για παράδειγμα στην εμπειρία της γέννησης μας, στην μητέρα μας, στον πατέρα μας κτλ. Αυτό γίνεται εις βάρος του ολοκληρωμένου συναισθηματικού καθαρισμού που θα μπορούσε διαφορετικά ίσως να λάβει μέρος. Η διαδικασία δεν αναπτύσσεται όσο θα μπορούσε έτσι, περιορισμένη όπως είναι στο συνειδητό νου και στο τι αυτός μπορεί και δεν μπορεί να συλλάβει. Αυτό που υποτίθεται ότι προσπαθούμε να πετύχουμε με το Rebirthing, δηλαδή, το να πάμε πέρα από τον νου, δεν ολοκληρώνεται ποτέ με αυτόν τον τρόπο.
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Η Ξένια μελέτησε και σπούδασε Rebirthing σε ατομικό επίπεδο στις ΗΠΑ με την δασκάλα της, την Αγγλίδα δημιουργό της νέας αυτής προηγμένης μέθοδος Rebirthing, την ενορατική θεραπεύτρια Πετρίν Σόουμς. Η Ξένια διατηρεί επαφή με την Πετρίν σε εβδομαδιαία βάση, δουλεύοντας από τότε πάντοτε τον εαυτό της, κάτι το οποίο εξασφαλίζει την βαθύτερη, πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική θεραπεία και Rebirthing για όλους τους ανθρώπους που την επισκέπτονται και που της δείχνουν την εμπιστοσύνη τους. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, από αυτούς που εφαρμόζουν τις άλλες μεθόδους Rebirthing, έχουν σπουδάσει ομαδικά και πολύ λίγοι από αυτούς έχουν σπουδάσει με τον/την ιδρυτή της μεθόδου. Επίσης, πολύ λίγοι Θεραπευτές ανά τον κόσμο έχουν την ανάλογη αφοσίωση στην τέχνη τους ώστε να φροντίζουν συνέχεια την εκπαίδευσή τους και την προσωπική τους ανάπτυξη, ιδίως με τους εντατικούς ρυθμούς που το κάνει η Ξένια.
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Πριν σπουδάσει Rebirthing, η Ξένια είχε θεραπεύσει όλα τα βασικά θέματα και προβλήματα της με την Πετρίν. Αυτό αποτελεί και προϋπόθεση για οποιεσδήποτε σπουδές με την Πετρίν. Μπορούμε να θεραπεύσουμε, να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε και να καταλάβουμε τους άλλους μόνο στο βαθμό που έχουμε θεραπεύσει, βοηθήσει, στηρίξει και καταλάβει τον εαυτό μας. Η μόνη προϋπόθεση που υπάρχει, προκειμένου να εγγραφεί κανείς σε κάποιο ομαδικό προγράμματα σπουδών για Rebirthing είναι τα χρήματα για να είναι σε θέση να το πράξει.
Rebirthing με την Ξένια Άλλες μορφές
Η Ξένια εργάζεται με και προσφέρει Rebirthing από το 1999 και κατά την περίοδο αυτή έχει κάνει Rebirthing, συμβουλευτική και θεραπεία εξ επαφής με εκατοντάδες ανθρώπους. Εκτός της εμπειρίας της και εκτός του γεγονότος ότι εργάζεται διαρκώς επάνω στην τέχνη της, η Ξένια είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και πολύ διαισθητική, συχνά νιώθοντας η ίδια στο σώμα, νου ή συναισθήματα της, τα μπλοκαρίσματα που βιώνει ένας άνθρωπος που την επισκέπτεται. Δεν εφαρμόζει απλά «τεχνικές». Η Ξένια ενεργά και ολοκληρωτικά εστιάζει στην εργασία με το ολοκληρωτικά μοναδικό άτομο με το οποίο εργάζεται, κάτι που αποτελεί ανεκτίμητη και μεγάλη καταλυτική βοήθεια για τη διαδικασία της Θεραπείας και του Rebirthing.  

Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσφέρουν ή που έχουν σπουδάσει Rebirthing, σίγουρα εδώ στην Ελλάδα, δεν το εφαρμόζουν επαγγελματικά και συχνά στηρίζουν τον εαυτό τους οικονομικά μέσω κάποιας άλλης πλήρης ή μερικής απασχόλησης και κάνουν και το Rebirthing «συμπληρωματικά». Η πείρα τους ως θεραπευτές, η δέσμευση τους στο μονοπάτι της θεραπείας, η επίγνωση τους σχετικά με τη μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου που τους επισκέπτεται και η ικανότητα τους να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να θεραπεύσουν, όπως και η μαθητική τους εμπειρία, είναι λοιπόν όλα, όπως είναι φυσικό, σχετικά περιορισμένα.

Προσοχή!

Tο Rebirthing για το οποίο συζητάμε παραπάνω είναι μια μοναδική μορφή Rebirthing και η Ξένια είναι η μόνη θεραπεύτρια στην Ευρώπη και από τους λίγους στον κόσμο, που το εφαρμόζει! Επομένως, το Rebirthing για το οποίο συζητάμε εδώ δεν έχει τίποτα κοινό ( εκτός από την ονομασία ) με το τραγικό συμβάν στο Colorado τις ΗΠΑ που οδήγησε στον τραγικό θάνατο της Candace Newmaker. Το Rebirthing όπως το διδάσκει η Πετρίν και εφαρμόζει η Ξένια, δεν συμπεριλαμβάνει σκέπασμα του κεφαλιού και ο θεραπευόμενος είναι άνετος, ντυμένος, ζεστός, ξαπλωμένος και αρχικά σκεπασμένος μέχρι τους ώμους με ένα ελαφρύ πάπλωμα. Στην συνεδρία δεν προσπαθούμε να ανά – διαδραματίσουμε την γέννηση του θεραπευόμενου και όλη η διαδικασία του Rebirthing είναι μαλακιά, ενθαρρυντική και πάνω από όλα θεραπευτική.

Διαβάστε περισσότερα για την διαδικασία στο περιοδικό «Vita: Body & Mind» και περισσότερα για τα αποτελέσματα της θεραπείας στις εντυπώσεις.