Πρώτα, τι ΔΕΝ είναι η κατάθλιψη;

 • Η κατάθλιψη δεν σημαίνει ότι είμαστε προβληματικοί ή τρελοί. Αντιθέτως, σημαίνει ότι είμαστε ευαίσθητοι, συνήθως περισσότερο ευαίσθητοι από τον μέσο όρο, και για αυτό επηρεαζόμαστε αρνητικά και περισσότερο έντονα από όποιες αρνητικές καταστάσεις και γεγονότα τριγύρω μας αλλά και από αυτά που έχουμε ήδη περάσει στην ζωή μας… Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι οι πρωτοπόροι άνθρωποι και αυτοί που θα επιφέρουν τις αλλαγές, πρώτα στον εαυτό τους, μετά στον περίγυρο τους και την ανθρωπότητα. Αισθάνονται όποια προβλήματα ( και αν δεν παραμείνουν ακινητοποιημένοι, βρίσκουν τις λύσεις… ) πριν από τους άλλους…
 • Η κατάθλιψη δεν είναι ούτε αδυναμία, ούτε τιμωρία η κάρμα και δεν σημαίνει ότι έχουμε κάνει κάτι λάθος. Απλά σημαίνει ότι χρειαζόμαστε να μάθουμε και να εφαρμόζουμε καινούργια, καλύτερα για εμάς πράγματα και να φέρουμε καινούργιες, πιο θετικές, οπτικές γωνίες…
 • Η κατάθλιψη δεν είναι για πάντα. Είναι μια φάση που περνάει πάρα πολύς κόσμος κάποια στιγμή στην ζωή τους και όσο πιο γρήγορα την αντιμετωπίσουμε, τόσο πιο γρήγορα θα περάσει. Η βοήθεια και στήριξη ενός ειδικού, ιδίως κάποιος που έχει περάσει από κατάθλιψη και την έχει θεραπεύσει, μπορεί να είναι ότι καλύτερο στην φάση αυτή.
 • Η κατάθλιψη δεν έχει όρια ηλικίας. Μπορεί κάποιος να έχει κατάθλιψη στα 20 του, άλλος στα 40 ( η γνωστή “κρίση μέσης ηλικίας” ), άλλος στα 70 και πάει λέγοντας…  Αυτός είναι άλλος ένας καλός λόγος να μην συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους!
 • Η κατάθλιψη δεν είναι το ίδιο για όλους. Είμαστε όλοι διαφορετικοί και παρόλο που θα υπάρχουν πάντα κάποια κοινά σημεία, τα συμπτώματα και τα συναισθήματα του κάθε ανθρώπου, όπως και οι ζωές τους, είναι μοναδικά… Συνιστάται όποια θεραπεία στην φάση αυτή να είναι ατομική και με έναν έμπειρο θεραπευτή ο οποίος μπορεί να δει πέρα από τα στερεότυπα… Τώρα είναι οπωσδήποτε η στιγμή –  είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια στην κατάθλιψη – να δώσουμε στον εαυτό μας εγκάρδια την ολοκληρωμένη προσοχή και φροντίδα που ζητάει!
 • Η κατάθλιψη δεν μπορεί να θεραπευτεί με φαρμακευτική αγωγή. Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο ή καμία ουσία που μπορεί να θεραπεύσει τις ανησυχίες, τις έννοιες, την άγνοια, τα υπαρξιακά και φιλοσοφικά θέματα, τα τραύματα και τις πληγές που όλοι μας, ως άνθρωποι, έχουμε. Τα φάρμακα μπορούν να υπάρξουν σαν στήριξη αν χρειάζεται και κάποιες φορές μπορεί να είναι και απαραίτητα, ίσως λιγότερες από ότι νομίζουμε όμως. Ιδανικά, τα φάρμακα τα παίρνουμε προσωρινά ενώ παράλληλα κάνουμε την απαραίτητη εργασία με τον εαυτό μας. Υπάρχουν και φυσικά σκευάσματα και συμπληρώματα διατροφής, που μαζί με την σωστή διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν με την κατάθλιψη. Αυτά βοηθάνε όχι με το να καταστέλλουν τα συμπτώματα αλλά δίνουν στο σώμα ουσίες που ίσως του λείπουν, βοηθώντας το να αντεπεξέλθει και φέρνοντας του την καλύτερη υγεία.
 • Η κατάθλιψη δεν είναι ή όλα ή τίποτα και δεν είναι μαύρο ή άσπρο, υπάρχουν όλες οι αποχρώσεις του γρι ενδιάμεσα… Μπορεί όλοι να έχουμε κάποιον σχετικό βαθμό κατάθλιψης κάποιες στιγμές… Αν δώσουμε σημασία σε και παρατηρήσουμε τα μικρά σημάδια και ξέρουμε πως ( κάτι το οποίο βέβαια είναι δύσκολο αν δεν έχουμε περάσει από αυτό ήδη! ) μπορούμε και να αποφύγουμε τις πιο βαριές μορφές. Αν δεν τις έχουμε αποφύγει όμως και βρισκόμαστε ήδη εκεί, να ξέρουμε ότι σίγουρα δεν είναι αργά και μπορούμε να βγούμε από αυτό, απλά θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο από το αν ήταν κάποια πιο ελαφριά μορφή.
 • Τέλος, η κατάθλιψη δεν είναι “όλη στο μυαλό μας” και δεν μπορούμε απλά “να την ξεπεράσουμε”! Για να θεραπεύσουμε την κατάθλιψη, πραγματικά, ιδανικά, για πάντα και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, πρέπει να την αντιμετωπίσουμε εκεί που βρίσκεται, δηλαδή σε όλα τα επίπεδα: σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά. Με άλλα λόγια, χρειάζεται να την αντιμετωπίσουμε ολιστικά! Εδώ στο “Ναι! Είμαστε Αστέρια!” μπορούμε να σας βοηθήσουμε να κάνετε ακριβώς αυτό: μπορούμε και όντος επιφέρουμε θεραπεία σε όλα αυτά τα επίπεδα!

Τι ΕΙΝΑΙ η κατάθλιψη;

 • Η κατάθλιψη, αν κάνουμε την εργασία που απαιτεί, μπορεί να σημαίνει την αρχή μιας καινούργιας, καλύτερης παρά ποτέ, ζωής! Μπορεί να είναι ακριβώς η αφορμή για να μάθουμε και να θυμηθούμε ποιοι είμαστε, τι θέλουμε, τι δεν θέλουμε, τι χρειαζόμαστε, τι δεν χρειαζόμαστε και να αρχίσουμε να κάνουμε αλλαγές με βάση αυτά. Ακόμα και να μάθουμε ποιο είναι το νόημα της ζωής! Αφήστε την να σας οδηγήσει σε μια πιο μεγάλη, διευρυμένη, δημιουργική, πραγματικά χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή!
 • Η κατάθλιψη μπορεί να είναι το ορόσημο πραγματικής ενηλικίωσης για έναν άνθρωπο. Αν χωρίσουμε την ζωή μας στο “πριν” και το “μετά” και αν λάβουμε την βοήθεια και θεραπεία που χρειαζόμαστε, το “μετά” θα είναι πάντα σαφώς και άκρος καλύτερο και όλο και πιο πλούσιο εξαιτίας των όλων όσων μάθαμε για να φτάσουμε εκεί…
 • Η κατάθλιψη είναι μια φάση στην οποία φτάνουμε επειδή κατηγορούμε, κρίνουμε, απορρίπτουμε και δεν αγαπάμε τον εαυτό μας. Για να ξεπεράσουμε ή να βγούμε από αυτήν πρέπει στην ουσία να αγαπήσουμε τον εαυτό μας ξανά από την αρχή και να είμαστε οι καλύτεροι φίλοι, γονείς, αγαπημένοι και δάσκαλοι του εαυτό μας που μπορούμε να είμαστε! Είναι καιρός να μάθουμε πως!
 • Η κατάθλιψη πάντα έχει να κάνει με έλλειψη έκφρασης και εσωτερικής ροής.  Κατάθλιψη σημαίνει ότι είμαστε “μπουκωμένοι”, “γεμάτοι”, “μέχρι εδώ” και ότι έχουμε φτάσει στον κορεσμό. Σημαίνει ότι είμαστε γεμάτοι με παλιά συναισθήματα, θυμό, λύπη, φόβο, μαζί με σκέψεις και πράγματα που έχουμε άμεση ανάγκη να εκφράσουμε, να αφήσουμε να φύγουν και να καθαρίσουμε και να θεραπεύσουμε μέσα τον εαυτό μας. Όταν είμαστε γεμάτοι με παλιά πράγματα δεν υπάρχει χώρος για οτιδήποτε καινούργιο!
 • Η κατάθλιψη είναι ένα σημάδι από τον εαυτό μας προς τον εαυτό μας ότι είναι πλέον καιρός να γνωρίσουμε, να αναγνωρίσουμε, να κατανοήσουμε, να αποδεχτούμε, να αλλάξουμε και να θεραπεύσουμε κάποια σημαντικά πράγματα στον εαυτό μας και στη ζωή μας.
 • Όπως είπαμε νωρίτερα, η κατάθλιψη είναι κάτι που “χτυπάει” τους πιο καλλιτεχνικούς, ευαίσθητους, καλλιτεχνικούς, δημιουργικούς, ανοιχτούς και πρωτοπόρους ανθρώπους! Είσαστε σε καλή παρέα λοιπόν! Κάτι που δεν σημαίνει βέβαια πως αν είμαστε τα πράγματα αυτά ότι πρέπει να έχουμε ή να είμαστε σε κατάθλιψη ή να της κάνουμε παρέα! Μπορούμε και πρέπει, για να είμαστε ευτυχισμένοι, να είμαστε όλα αυτά τα πράγματα χωρίς την κατάθλιψη και μπορούμε φυσικά να είμαστε αυτά με χαρά και ευκολία όταν ξέρουμε πλέον πως.
 • Η κατάθλιψη μπορεί να συνοδεύεται από συναισθήματα φόβου, πανικού, πόνου, λύπης, απάθειας, θυμού, “παγομάρας”, βαριεστημάρας και από συμπεριφορές όπως κατάχρηση ουσιών – ναρκωτικών, αλκοόλ, φαγητό – ή ακόμα και από κακοποίηση του εαυτού μας. Φυσικά, προβλήματα δημιουργούνται στις σχέσεις μας, στην εργασία μας, με την σεξουαλικότητα μας και πολλά ακόμα…
 • Η κατάθλιψη είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του καθενός μας… Είναι κάτι στο οποίο μπήκαμε μόνοι μας και έτσι είναι και κάτι από το οποίο εμείς μπορούμε και πρέπει να βγούμε… Στην κατάθλιψη, όπως και σε όλα, ποτέ δεν έχουμε περισσότερα να αντιμετωπίσουμε από ότι μπορούμε ή αντέχουμε. Αν δεν το ξέρουμε αυτό ή αν δεν μπορούμε να το δούμε ή να το νιώσουμε αυτό και αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι, απλά χρειαζόμαστε να ανοιχτούμε προς την βοήθεια.
 • Η κατάθλιψη μπορεί να είναι ακριβώς η αφορμή που χρειαζόμαστε για να θέσουμε σε μια πολύ καλύτερη σειρά τις προτεραιότητες μας και για να πετάξουμε “όλα όσα δεν χρειαζόμαστε πια” σε όλα τα επίπεδα. Η κατάθλιψη είναι μια πολύ καλή καθαρίστρια όλων όσων είναι παλιών ή άχρηστων, δίνοντας μας την ευκαιρία, μέσα στη νέα αυτή απλότητα και στο νέο αυτό χώρο, να καταλάβουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας περισσότερο και να ανοίξουμε τον εαυτό μας προς την όλο και πιο βαθιά και αληθινή αγάπη και ζωή και την όλο και πιο βαθιά και αληθινή ευτυχία…

Πως μπορώ εγώ να βοηθήσω;

Έχοντας περάσει από χρόνια και βαριά κατάθλιψη και ζώντας από τότε την όλο και πιο δημιουργική και ζωντανή περίοδο της ζωής μου, οι θεραπευτικές λύσεις που προσφέρω είναι αυτές που με βοήθησαν να θεραπευτώ και είναι εδώ για να βοηθήσουν και εσάς. Δεν δουλεύω με βάση θεωριών ή ιδεών ή μέσα σε περιοριστικά πλαίσια ( εναλλακτικά ή μη ) αλλά με πρακτικές και λειτουργικές θεραπευτικές τεχνικές που πραγματικά απελευθερώνουν και που πραγματικά δουλεύουν!

Συμβουλευτική

Οι συνεδρίες Συμβουλευτικής που προσφέρω μπορούν να είναι ένα απολύτως ανεκτίμητο εργαλείο στην θεραπευτική σας διαδικασία. Προσφέρουν πραγματική διορατικότητα, στήριξη, επίγνωση, ανακαλύψεις και πληροφορίες και παραμένουν βασισμένες στην πραγματικότητα και προσγειωμένες. Για να μπορούμε να πετάξουμε, πρέπει πρώτα να μπορούμε να περπατήσουμε!

Καθαρισμός, Θεραπεία, Εξισορρόπηση

Οι συνεδρίες Καθαρισμού, Θεραπείας και Εξισορρόπησης φέρνουν σε ευθυγράμμιση το σώμα με το πνεύμα, νου και καρδιά και καθαρίζουν σωματικά, νοητικά και συναισθηματικά μπλοκαρίσματα. Ανοίγουν, καθαρίζουν και θεραπεύουν τα βασικά μας κέντρα ενέργειας ή τσάκρας και ευθυγραμμίζουν την δημιουργική με την πρακτική πλευρά του εαυτού μας. Τα πάντα στην ζωή μας μπαίνουν σε μια πιο καλή για εμάς και αρμονική σειρά.

Rebirthing

Οι εκπληκτικές και μοναδικές συνεδρίες Rebirthing ή συνδεδεμένης αναπνοής που προσφέρω ολοκληρώνονται μέσα σε μόνο 3 συνεδρίες. Άλλοι προσφέρουν Rebirthing χρησιμοποιώντας μια παλιά απαρχαιωμένη τεχνική που απαιτεί τουλάχιστον 10 συνεδρίες και συχνά πολλές περισσότερες Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να σας εξοικονομήσω χρόνο, χρήματα και πόνο… Επίσης, στην εμπειρία μου, με την παλιά αυτή τεχνική, δεν φτάνει κανείς εκεί που χρειάζεται να είναι – ακόμα και μετά από όλες αυτές και ακόμα περισσότερες συνεδρίες.

Μπορούμε, απλά και ισχυρά, να καθαρίσουμε τον εαυτό μας από κατάθλιψη και όλα τα συσσωρευμένα και παγιωμένα συναισθήματα. Μπορούμε να πάμε κάτω από τα θέματα μας και να τα βγάλουμε από μέσα μας έτσι ώστε να μην υποφέρουμε από αυτά πια. Είναι μια βαθιά και ριζική αλλαγή ζωής και μια βαθιά ανακουφιστική εμπειρία. Οποιοσδήποτε το έχει δοκιμάσει θα ξέρει, ότι όσο και να μιλάμε για και να καταλαβαίνουμε τα συναισθήματα μας, δεν φτάνει αυτό για να τα καθαρίσουμε.

Οι συνεδρίες βασίζονται στην απλή και βαθιά αναπνοή, είναι ατομικές, καθόλου τραυματικές, εύκολες στην παρακολούθηση και μπορεί οποιοσδήποτε να τις κάνει. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Rebirthing μαζί μου εδώ και εδώ.

Για τέλος…

Έχετε αποφασίσει να ζήσετε μια πιο δημιουργική, χαλαρή, θετική, ανεβασμένη, χαρούμενη, ευτυχισμένη, με περισσότερη ροή και αυτοπεποίθηση ζωή; Είσαστε έτοιμοι να πείτε αντίο στην κατάθλιψη και καλημέρα στην καινούργια σας πιο θετική ζωή;

Επικοινωνήστε μαζί μου για να αρχίσουμε!